Persbericht

3dPlaza lanceert onafhankelijke marktplaats voor 3D-printing

Den Haag, 9 september 2013

Kamerlid Anne-Wil Lucas poseert met haar nieuwe hoedMet het aanbieden van een 3D-geprinte hoed aan VVD-kamerlid Anne-Wil Lucas lanceert 3dPlaza officieel de eerste onafhankelijke 3D-marktplaats in Nederland. Lucas gaat de hoed volgende week op Prinsjesdag dragen om de aandacht te vestigen op de innovatieve maakindustrie, en 3D-printing in het bijzonder. Voor ontwerpers is 3dPlaza verkoopkanaal en prijsvergelijker in één. 3dPlaza biedt consumenten een breed scala aan 3D-geprinte producten.

‘Wij zijn er voor ontwerpers die hun mooiste designs in 3D willen laten printen en verkopen. Bij ons kunnen zij de prijzen vergelijken van de verschillende professionele leveranciers van 3D-printing, hun eigen winkel openen en hun producten te koop aanbieden. 3dPlaza zorgt voor de orderverwerking, klantenservice en financiële afwikkeling’, zegt Geert-Jan Bogaerts, één van de oprichters van 3dPlaza.

Consumenten vinden op 3dPlaza (www.3dplaza.nl) de top van de Nederlandse 3D-ontwerpen: ‘Van hoeden tot sieraden, van huis- tuin- en keukendecoratie tot iPad-houders’, vult medeoprichter Eddy Hamoen aan. ‘En dit is nog maar het begin. President Obama zei het al: 3D-printing kan een revolutie betekenen voor de manier waarop we dingen maken’, aldus Hamoen.

VVD’er Lucas ziet in 3D-printing een nieuwe stimulans voor Nederland als locatie voor de maakindustrie. ‘Dit betekent ook dat we hieraan meer aandacht moeten besteden in ons onderwijs. Het kunnen maken van een model in 3D is in de toekomst net zo belangrijk als handvaardigheid nu’, zegt Lucas.

3dPlaza start in Nederland, maar heeft internationale ambities. Die internationale uitrol staat voor volgend jaar op de agenda, aldus Bogaerts. ‘We gebruiken de komende maanden om de dienst te optimaliseren’. Om de internationale ambities te realiseren is 3dPlaza op zoek naar financiers.

NB: 3dPlaza heeft ontwerp en productie van het hoedje mogelijk gemaakt. Anne-Wil Lucas draagt zelf de kosten ervan. 

Voor meer informatie kunt u bellen met
Annet Neijmeijer, communicatiemanager 3dPlaza: 06-23192812
Of mailen naar annet@3dplaza.nl

Deel deze informatie